Vill du synas på Internet?

Vill du att fler ska känna till ditt företag?

Varje dag görs det ca. 4 miljarder sökningar på Internet världen över. Under 2009 ökade antalet sökningar med 46%! Internet är idag en av de viktigaste marknadsföringskanalerna som ett företag kan utnyttja. Det inte bara lönar sig att synas på Internet – det är idag en självklarhet!

Är ditt företag synligt online?

Närmare 70% av alla sökningar utförs i Googles sökmotor. Dina framtida kunder söker efter din produkt eller tjänst med olika sökord. Syns du då inte relativt högt i sökresultaten blir du aldrig hittad. Visst använder många ditt affärsnamn vid sökningen men för att fånga kunder som inte sedan tidigare känner till ditt företag gäller det att placera sig bra på olika sökord som beskriver din verksamhet.

T.ex. Bengt Bengtssons företag ”Bekväma stolen” säljer ergonomiska kontorsmöbler och har en hemsida. Hans blivande kunder kanske söker i Google på ord som ”ergonomiska möbler” ”möbler som är bra för kroppen” osv. Nu gäller det att Bengts hemsida är anpassad för kunderna och möter Googles kriterier för att hamna högt i sökresultaten – annars väljer de som söker andra företag med liknande produkter och Bengt går miste om säljmöjligheter.

Sökmotoroptimering

Vägen till ökad synlighet

Det är Google som bestämmer vilken hemsida som skall hamna var i sökresultaten. Google söker varje dag igenom ca. 8 miljarder hemsidor världen över. Deras sökrobot ”Googlebot” går igenom materialet rekordsnabbt för att se om några uppdateringar har skett sedan förra gången. De tar också hänsyn till en mängd kriterier som är hemliga när de bestämmer vem som som ska hamna högt upp i resultaten.

Bengts hemsida måste vara byggd på ett visst sätt, tydligt visa vad den representerar och helst ha länkar från andra sidor som rekommenderar den. Detta är i stora drag det man har kommit fram till att Google vill ha.

Bli synligare online och öka din vinst!

SEO-Trend är ett företag som hjälper andra företag att synas på Internet. SEO står för Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering på svenska. Ökad synlighet på Internet ger fler kunder och bidrar i förlängningen till större omsättning och tillväxt!

Kontakta SEO-Trend om du vill nå framgång med din hemsida!

FacebookTwitterGoogle+LinkedInDela