5 myter om SEO

1) Länkar är allt: länkar är mycket viktiga, men långtifrån allt. Faktum är att tre riktigt bra och relevanta inlänkar kan vara långt bättre än 500 länkar från låtsasbloggar.

2) Bra seo ger snabba resultat: Nej! Bra seo ger hållbara resultat där trenden är framgång över tid. Självfallet kan även ett gediget SEO-arbete ge snabba resultat. Men att hamna i topp 3 efter bara några veckor på hårt konkurrenssatta sökord är svårt. Man bygger långsamt upp förtroendet hos Google och de höjer era sökord sakta men säkert mot toppen. Lika långsamt dalar resultaten sedan om ni slutar med SEO-arbetet. Det blir alltså inga ras som med mer aggressiv SEO.

3) Som liten företagare behöver jag inte SEO: Tvärtom! Många små företagare struntar i sin hemsida och vet inte hur enkelt det kan vara att bli hittad via Internet. Jag stöter nästan jämt på hemsideägare som inte anpassat sina metataggar eller som tror att besökaren kan ”läsa mellan raderna” (likadant är det med deras konkurrenter). Vem tror ni syns längst upp efter anpassningen? Sökmotoroptimering är ett förhållandevis prisvärt sätt att marknadsföra sig på. Alltså absolut något för den lilla företagaren.

4) Man blir bara lurad av alla marknadsförare: Som en gedigen seo-konsult är man van vid att arbeta i motvind. Det finns tyvärr mängder med företag som erbjuder skräptjänster och som bara vill tjäna pengar. Lita på din magkänsla! En SEO-konsult som är ärlig är en bra samarbetspartner i vått och torrt. Undvik därför paket-tjänster som inte är direkt anpassade till ditt företag.

5) Alla konkurrenter arbetar med aggressiv SEO. Om vi inte gör det också kommer vi väl efter?: De kan ha ett försprång en tid för att sedan, helt plötsligt försvinna. Detta har att göra med Googles olika uppdateringar (Panda, Pinguin osv). Google hittar spammetoder och straffar dem. Är man mån om sitt företag och inte vill utsätta det för en risk – arbeta långsiktigt med SEO och tro inte på omedelbar succé.

SEO-Trend arbetar långsiktigt och med gedigna metoder – vi skulle aldrig riskera ditt företags synbarhet på Internet!

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInDela

1 kommentar till “5 myter om SEO”

  1. Risken med att arbeta mot Googles riktlinjer är ju att man kan bli straffad och då helt utkastad från SERPEN. Att arbeta sig upp till bra placeringar igen tar långt tid. Visst kan det löna sig att kortsiktigt arbeta med fula metoder, men man har tunn is under fötterna.

Lämna en kommentar